Κατοχύρωση εμπορικού σήματος: Η σημασία της έγκυρης κατάθεσης με αφορμή πρόσφατη περίπτωση

Της Αναστασίας Τσολάκη, δικηγόρου σε Σ.Διονυσίου & Συνεργάτες ΔΕΠΕ

Η Bentley Motors έχασε την προσφυγή της εναντίον της απόφασης του Έφορου Εμπορικών Σημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου. Πράγμα που σημαίνει ότι ο κατασκευαστής αυτοκινήτων πολυτελείας δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί στο Ηνωμένο Βασίλειο το σήμα BENTLEY, είτε από μόνο του είτε με το γνωστό λογότυπο των φτερών, για εμπορεύματα ρούχων.

Σε αντίθεση με την Bentley Motors, μία διαφορετική (και πολύ μικρότερη) οικογενειακή επιχείρηση, η Bentley Clothing, είχε εγγράψει από το 1982 το σήμα BENTLEY στο Ηνωμένο Βασίλειο στην κατηγορία του ρουχισμού. Όταν η εταιρεία αντιλήφθηκε πως η Bentley Motors χρησιμοποιούσε το σήμα BENTLEY στα εμπορεύματα ρούχων της, η Bentley Clothing ενημέρωσε την Bentley Motors για τα ήδη καταχωρημένα δικαιώματά τους. Τα δύο μέρη συμμετείχαν σε διαπραγματεύσεις για αρκετά χρόνια, αλλά τελικά κατέληξαν στις δικαστικές αίθουσες του High Court το 2017, καθώς το ζήτημα δεν μπορούσε να επιλυθεί εξωδικαστικώς.

Το αποτέλεσμα αυτής  της υπόθεσης επιβεβαιώνει για ακόμα μία φορά πως η έγκυρη καταχώριση του εμπορικού σας σήματος μπορεί και να αποδειχθεί απολύτως ζωτικής σημασίας για την προστασία των επωνυμιών σας. Και πως επίσης, δεν είναι πάντα οι επιτυχημένες και εύρωστες εταιρείες και επωνυμίες που κερδίζουν, καθώς εάν έχετε κατοχυρώσει έγκυρα προηγούμενα δικαιώματα, αυτά θα υπερισχύσουν!

Η DP LAW έχει μακροχρόνια και εξειδικευμένη εμπειρία στην εγγραφή εμπορικών σημάτων, τόσο σε κυπριακό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο προστασίας. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες στο infor@dplawcyprus.com ή στο τηλέφωνο μας +357 22 272360.

Share:

More Posts

Η εκτέλεση απόφασης μετά από 12 έτη από την έκδοσή της με άδεια δικαστηρίου σύμφωνα με τους νέους Κανονισμούς Πολιτικής Δικονομίας

του Γιώργου Καζολέα, δικηγόρου σε Dionysiou & Partners LLC To δικαίωμα του υπερ’ ου η εκτέλεση καταχώρισης αίτησης στο δικαστήριο για λήψη άδειας εκτέλεσης απόφασης,

Get in Touch

Seeking legal, business or immigration solutions in Cyprus? Contact us for a consultation.

Contact Info