ΑΡΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ – ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ

Με διάταγμα του Υπουργείου Υγείας ημερομηνίας 20.5.2020 , καταργείται πλήρως από 21.5.2020 το μέτρο αποστολής γραπτού μηνύματος (sms) στον αριθμό 8998 για έγκριση των μετακινήσεων των πολιτών όπως επίσης και η απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ 10 μμ. μέχρι 6 π.μ.

Επίσης επιτρέπονται από 21 Μαϊου  οι συναθροίσεις μέχρι 10 άτομα σε οικίες, ενώ ελεύθερη θα είναι η παρουσία σε πάρκα, σε ανοιχτούς χώρους, πλατείες, μαρίνες κ.λ.π, υπό την προϋπόθεση ότι οι συναθροιζόμενοι δεν θα υπερβαίνουν τους 10. Εξαιρούνται οι παιδότοποι.

Ακόμα επαναλειτουργούν κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής. Επίσης, επαναλειτουργούν οι επιχειρήσεις εστίασης μόνο για εξωτερικούς χώρους, στη βάση αυστηρών πρωτοκόλλων που θα εκδώσει το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Υγείας.

Από τις 23 Μαϊου (06.00) επιτρέπεται ο εκκλησιασμός, ενώ παραμένουν κλειστά τα ξενοδοχεία, τα εμπορικά κέντρα (malls), κινηματογράφοι, καζίνο, πρακτορεία στοιχημάτων, νυχτερινά κέντρα.

Τέλος, στο διάταγμα καθορίζεται σε ποιές περιπτώσεις είναι υποχρεωτική η χρήσης μάσκας προσώπου για τους εργαζομένους.

Το Διάταγμα της 20ης Μαϊου 2020 είναι διαθέσιμο εδώ

(Φωτογραφία από Dimitris Vetsikas από το Pixabay )

Share:

More Posts

Η υποχρέωση ενημέρωσης του καταναλωτή από την τράπεζα και η απαίτηση διαφάνειας πριν από τη σύναψη δανείου

του Γιώργου Καζολέα, δικηγόρου σε Σ.Διονυσίου & Συνεργάτες ΔΕΠΕ Σημαντική απόφαση για τις καταχρηστικές ρήτρες σε συμβάσεις δανείων που συνάφθηκαν σε ξένο νόμισμα εξέδωσε το

Cyprus: Personal income tax guide

Whether you are an individual taxpayer or a small business owner, navigating the tax landscape can be overwhelming. Our law firm has prepared a high-level

Get in Touch

Seeking legal, business or immigration solutions in Cyprus? Contact us for a consultation.

Contact Info