Νομικες Συμβουλες και Επιχειρησεις: Αχρειαστα εξοδα η πολυτιμες υπηρεσιες;

Του Χρίστου Λοϊζίδη, Business Development Manager. Έχεις προχωρήσει στην πραγματοποίηση των στόχων σου: Έχεις καταφέρει να δημιουργήσεις την δική σου επιχείρηση. Σαν ιδιοκτήτης Εταιρείας, σίγουρα αυτό που επιθυμείς είναι όλα να πηγαίνουν ομαλά, και να διευθύνεις μια πετυχημένη επιχείρηση.

Όμως, δεν ζούμε σε μια ιδανική κοινωνία όπου όλες οι επιχειρήσεις αναπτύσσονται. Λάθη μπορεί να γίνουν, προβλήματα ίσως προκύψουν, και πιθανό είναι να χρειαστείς σε κάποιο στάδιο την επαγγελματική συμβουλή κάποιου δικηγόρου.

Η επιλογή του κατάλληλου δικηγόρου για την επιχείρηση σου μπορεί να προσθέσει αξία στην επιχείρηση σου, βοηθώντας σε να προστατευτείς από νομικές επιπτώσεις.

Πιο κάτω μπορούμε να δούμε κάποιες βασικές περιπτώσεις όπου ένας καλός νομικός σύμβουλος μπορεί να σε βοηθήσει σημαντικά:

  • Προστασία έναντι αγωγής: Αν περιμένεις να προσλάβεις κάποιο δικηγόρο μετά από κάποια διαφωνία και όταν ήδη η Εταιρεία σου έχει δεχθεί αγωγή, τότε ίσως είναι ήδη αργά. Η καλύτερη συμβουλή είναι να ενεργείς προληπτικά σε θέματα που θεωρείς ότι χρειάζεται.
  • Σύνταξη συμβολαίου: Οποτεδήποτε χρειάζεσαι να συντάξεις ένα συμβόλαιο – είτε με πελάτη, υπάλληλο, ή προμηθευτή – σημαντικό είναι να έχεις κάποιο δικηγόρο να σε βοηθήσει με την νομιμότητα του συμβολαίου αυτού. Πολλές φορές θέματα προκύπτουν από όρους σε συμβόλαια τα οποία μπορεί να είναι άκυρα διότι είναι αντίθετα σε νόμους. Άρα η κατοχύρωση της νομιμότητας ενός συμβολαίου, μπορεί να γλυτώσει εσένα και την επιχείρηση σου πολύτιμο χρόνο ή/και χρήμα.
  • Θέματα με υπαλλήλους: Πολύ μεγάλη αύξηση παρουσιάζουν επίσης θέματα εργασιακών σχέσεων, τα οποία δημιουργούν αχρείαστο στρες καθώς και κόστος για μια επιχείρηση. Συμβουλές για συμβόλαια εργασίας, για συμφωνίες με εξωτερικούς συνεργάτες, καθώς και συμβουλές όσον αφορά παύση υπαλλήλων με τις σωστές και νόμιμες διαδικασίες, είναι κάποια καίρια θέματα τα οποία θα μπορεί να χειριστείς αν έχεις κάποιο δικηγόρο εξ αρχής στο πλευρό σου.
  • Διαδικασία αγοράς ή πώλησης επιχείρησης: Στην διαδικασία αυτή, η οποία μπορεί να είναι αρκετά πολύπλοκη, το να έχεις ένα έμπειρο δικηγόρο δίπλα σου στα διάφορα στάδια, όπως για καθορισμό της αξίας της επιχείρησης, την συμφωνία εξαγοράς/πώλησης, μεταφορά εμπορικών αδειών και άλλα, θα είναι σημαντική βοήθεια.
  • GDPR: Ένα σημαντικό θέμα το οποίο όλες οι επιχειρήσεις πρέπει πλέον να έχουν υπόψη, έχει να κάνει με το GDPR – Προστασία Δεδομένων. Με τον σχετικά καινούργιο Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων από την Ε.Ε, όλες οι επιχειρήσεις έχουν πλέον υποχρεώσεις όσον αφορά το θέμα αυτό, για αποφυγή κυρώσεων για μη συμμόρφωση. Επίσης εδώ ένας δικηγόρος με γνώσεις επί του πιο πάνω θέματος, μπορεί να είναι πάρα πολύ χρήσιμος για οποιαδήποτε Εταιρεία.

 

Σαν συμπέρασμα, ένας καλός δικηγόρος όχι μόνο δεν είναι ένα επιπρόσθετο/αχρείαστο κόστος για μια επιχείρηση, αλλά τουναντίον, μακροπρόθεσμα είναι σίγουρο ότι θα είναι προσοδοφόρος καθώς τα συμφέροντα της επιχείρησης σας θα είναι κατοχυρωμένα, γλυτώνοντας σας χρόνο και χρήμα.

Share:

More Posts

Η εκτέλεση απόφασης μετά από 12 έτη από την έκδοσή της με άδεια δικαστηρίου σύμφωνα με τους νέους Κανονισμούς Πολιτικής Δικονομίας

του Γιώργου Καζολέα, δικηγόρου σε Dionysiou & Partners LLC To δικαίωμα του υπερ’ ου η εκτέλεση καταχώρισης αίτησης στο δικαστήριο για λήψη άδειας εκτέλεσης απόφασης,

Get in Touch

Seeking legal, business or immigration solutions in Cyprus? Contact us for a consultation.

Contact Info